آقایان هنگام خرید عطر مردانه، تمایل به داشتن عطرهایی دارند که شخصیت مردانه آن ها را بهترین شکل نمایان سازد. اما جالب است بدانید که بیش از ۸۰ درصد مردان در خرید عطر ادکلن اصل مناسب دچار مشکل هستند.
دلیل این امر به عدم آگاهی کافی از سلایق، ملاکهای انتخاب عطر مناسب و حتی عدم شناخت نوع پوست بر میگردد. در ادامه مقالات مرتبط با راهنمای خرید عطر، به بررسی معیارهایی میپردازیم که آقایان هنگام خرید عطر مردانه باید در نظر بگیرند.
چرا هنگام خرید عطر مردانه باید دقت کنیم؟
اگر تصمیم دارید، به یک آقا عطر هدیه بدهید، باید بدانید که برای بسیاری از آنها تهیه عطر مردانه به اندازه خرید یک دست کت و شلوار شیک اهمیت دارد. به همین خاطر، باید نهایت دقت را هنگام انتخاب عطر به کار ببرید. همچنین، انتخاب عطر مناسب هنگام جلسات مهم کاری برای یک آقا بسیار مهم است زیرا نمایانگر شخصیت رسمی و مردانه او در این جلسات است. در اینجا ذکر این نکته خالی از لطف نیست که خانم ها در اولین برخورد با یک آقا به بوی عطر او توجه می کنند. یک بررسی در اروپا نشان داد که خانم ها بوی خوش آیند عطر آقایان را به عنوان معیار اساسی انتخاب آن شخص در نظر میگیرند. بنابراین، در قرار اول با یک خانم می بایست از عطرهای مناسب و با رایحه های خوش استفاده نمایید.
عطرهای مردانه چه ویژگی هایی دارند؟
پیش از آنکه به بررسی ملاک های انتخاب عطر مردانه بپردازیم، بهتر است توضیحات مختصری در مورد ویژگی های اینگونه عطرها و تفاوتشان با عطر زنانه ارائه بدهیم.
عطرهای مردانه از لحاظ غلظت به پنج گروه دسته بندی می شوند: اوفرش، ادکلن، ادوتویلت، ادوپرفیم و پرفیوم. رایحه آنها نیز همچون عطرهای زنانه به اشکال عطر خنک، عطر گرم، عطر شیرین، عطر تلخ، میوه، گل و طبیعت در دسترس هستند. تنها وجه تمایزی که بین عطرهای مردانه و زنانه وجود دارد، تندتر بودن رایحه عطرهای مردانه، جهت انتقال حس مردانگی است. از سویی دیگر، آقایان تمایل زیادی دارند که محیط را با رایحه عطر خود پر کنند و این مورد، بیشتر از ماندگاری برای آنها اهمیت دارد.
توضیحات مختصری در رابطه با گروه های عطر مردانه
همانطور که در بالا گفتیم، عطرهای مردانه به ۶ شکل گروه بندی شده اند که در اینجا هر کدام از آنها را توضیح می دهیم:
- اسانس(روغن): اسانس کاملا خالص می باشد و پایه ساخت موارد پایین می باشد.
- پرفیوم یا عطر: عطرها ماندگاری طولانی تری به نسبت انواع دیگر دارند زیرا نزدیک به ۴۰ درصد روغن( اسانس) در آنها بکار میرود. به همین دلیل، برای تهیه آنها باید مبلغ بیشتری را هزینه کنید.
- ادو پرفیوم: بعد از پرفیوم ها، ادو پرفیوم ها ماندگاری بیشتری را دارا هستند و بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اسانس روغنی در آنها استفاده شده است.
- ادو تویلت: رتبه سوم ماندگاری و درصد روغن(اسانس) بکار رفته، متعلق به ادو تویلت ها است. میزان روغن آنها بین ۸ تا ۱۵ درصد است.
- ادکلن: ادکلن (و یا ادوکلن) که به اختصار به آن «Edc» نیز میگویند، نسبت به انواع عطر های بالا، غلظت کمتری از مواد روغنی (در حدود ۲ تا ۴ درصد) را دارد. مشاهده شده که بسیاری از افراد به دلیل وجود درصد بالای الکل، به ادکلن ها حساسیت نشان میدهند.
- اوفرش (Eau Fraiche): اوفرش با غلظت ۱ تا ۳ درصد اسانس روغنی عطر، رقیقترین در این گروه بوده و در پایین این گروه قرار دارد. با وجود اینکه اوفرش کمترین غلظت اسانس را دارد اما حاوی کمترین مقدار الکل است، در عوض با مقدار زیادی آب رقیق میشود، بنابراین برای کسانی که دارای پوست حساس هستند نیز مناسب است.
عطرهای دیزاینری، آرتیزانی و عطرهای نیش چه نوع عطرهایی هستند؟
شاید تا به حال نام عطرهای دیزاینری، آرتیزانی و نیش را شنیده باشید. برندهایی هستند که با این عناوین اقدام با ساخت عطر میکنند ما در اینجا تفاوت آنها را به اختصار شرح خواهیم داد:
عطرهای دیزاینری
برندهایی همچون بربری، کریستین دیور، تام فورد و شنل اینگونه عطرها را با در نظر گرفتن سلایق مردم و تقاضای بازار، تولید و عرضه می کنند.
عطرهای نیش
عنوان نیش از زبان فرانسه گرفته شده که به معنای عرضه محدود یک کالا است. در ابتدا اینگونه عطرها مختص طبقه ثروتمند جامعه بود و گاهی نیز بنا به سفارش شخص خاصی تولید میشد. با اینکه این عطرها بیشتر از گذشته در دسترس مردم قرار گرفته اما باز هم افراد ثروتمند بزرگترین مشتریان آنها هستند. عطرهای نیش را معمولا به عنوان یک اثر هنری میشناسند، نه یک کالای صرفاً گران قیمت. علاوه بر رایحه های مشک، وانیل و میوه های مختلف، رایحه های عجیبی همچون بوی کاغذ، بوی خون، بوی عرق و بوی بدن نوزاد را نیز به آن اضافه کردهاند. برندهای شناخته شده ای همچون گرلن، تامفورد و کریستین دیور، اقدام به ساخت عطرهای نیش میکنند.
عطرهای آرتیزانی
عطرهای آرتیزانی محصول شرکت های کوچک عطرسازی هستند که اغلب محصولات خود را در یک منطقه خاص و بصورت اینترنتی به فروش می رسانند. مواد سازنده در اینگونه عطرها نیز عمدتاً بصورت طبیعی تهیه میشوند. از برندهای شناخته شده در زمینه تولید عطرهای آرتیزانی، می توانیم به “Le Labo”، “DSH” و “Byredo” اشاره کنیم.
معیارهای خرید عطرهای مردانه
حال آنکه با انواع عطرهای مردانه آشنا شدید، نوبت به معیارهایی می رسد که هنگام خرید عطر باید در نظر بگیرید در اینجا به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
انتخاب عطر مردانه براساس نوع پوست
بهتر است قبل از خرید عطر مردانه نوع پوست خود را نیز مدنظر قرار دهید. اگر پوست شما خشک است مقداری مرطوب کننده روی نواحی که عطر را اسپری می کنید، بمالید. انجام این کار هنگام تست عطر نیز توصیه می شود.
عطرها روی پوست چرب ماندگاری بالاتری دارند زیرا که چربی طبیعی پوست، دوام عطر را افزایش می دهد. بهترین نوع عطرها برای پوست های چرب، عطرهای گلی، میوه ای و ملایم می باشند.
عطرها را روی لباس تست نکنید!
هنگام تست عطر، کمی از آن را روی مچ دست، پشت گوش، قفسه سینه، گردن، پشت زانوها و یا داخل آرنج اسپری کنید. در این نواحی به دلیل گرم تر بودن پوست و جریان بالای خون، رایحه عطرها بهتر به مشام می رسد.
بیش از حد عطر تست نکنید!
شما مجاز به تست ۶ عدد عطر هستید و بیشتر از این تعداد نباید عطرها را بو کنید؛ زیرا دیگر حس بویایی شما قادر به تشخیص رایحه عطرها نخواهد بود. همچنین بهتر است یک دانه قهوه همراه خود داشته باشید و بعد از بوییدن هر عطر، دانه قهوه را بو کنید. با اینکار حس بویایی شما به حالت قبل برمی گردد.
نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که رایحه اصلی عطر ۴۵ دقیقه بعد از اسپری روی بدن خود را نشان می دهد. بنابراین، اگر می توانید اندکی منتظر بمانید. دقت داشته باشید که عطر را نباید روی کاغذ تست امتحان کنید زیرا رایحه اصلی عطر را متوجه نخواهید شد. بهترین مکان برای تست عطر، قسمت هایی از بدن است که در بالا عرض کردیم.
خرید عطر مردانه با توجه به اصول اخلاقی شخص
یکی از ساده ترین کارهایی که هنگام خرید عطر مردانه می توانید انجام دهید، انتخاب عطر براساس شخصیت است. این کار برای زمان هایی که تصمیم دارید، عطر هدیه بدهید، بسیار کمک کننده خواهد بود. در اینجا با توجه به خصوصیات اخلاقی گوناگون، پیشنهادهایی را خدمت شما ارائه میدهیم:
مردان درونگرا: برای مردان درونگرا بهترین انتخاب ها عطرهایی با رایحه های مشک و عنبر است.
مردان اهل ورزش: عطرهای سبز برای این افراد مناسبتر است. این نوع عطرها، اشاره به عطرهایی دارند که از عصاره گیاهان سبز همچون چمن، خیار و مرکباتی مانند لیمو و پرتقال بوجود آمدهاند.
مردان رمانتیک و عاشق پیشه: برای این دسته افراد، بهترین عطر های مردانه، عطرهای گلی، میوه ای و وانیلی هستند.
مدیران شرکت: مدیران شرکت میبایست شخصیت جدی و سرسخت را از خود بروز دهند به همین خاطر بهترین انتخاب برای آنها، عطرهایی با رایحه چرم است؛ اینگونه عطرها، بوی عسل و توتون را نیز در خود دارند.
افراد با اعتماد به نفس: رایحه تند برای این افراد بسیار مناسب است چون موجب سرزندگی و شادابی آنها می شود.
مردان قدرت طلب: رایحه تلخ برای این افراد انتخاب درستی خواهدبود.
عطر مناسب کارمندان: اگر همراه با همکارانتان در یک اتاق کار میکنید، نباید از عطرهای تند با بوی مشک و عود استفاده کنید؛ برای شما بهترین عطر مردانه، ادوتویلتها با روایح سبک هستند.
انتخاب عطر مردانه براساس فصول سال
یکی از معیارهایی که خرید عطر مردانه را آسان می کند، انتخاب عطر براساس فصول سرد و گرم سال است. برای فصل های پاییز و زمستان، عطرهای شیرین و گرم که رایحه وانیل، عنبر و یا هل را می دهند، گزینه مناسبی هستند. برای فصل بهار نیز، عطرهایی که رایحه چوب، چرم، گل و میوه دارند، انتخابی خوبی هستند. در فصل تابستان و برای مناطق گرم نیز عطرهای خنک و سبک توصیه می شود.
زمان گذاشتن برای انتخاب عطر مردانه
از آنجایی که آقایان چندان تمایلی به سپری کردن زمان طولانی را در فروشگاه های مختلف ندارند، سریعاً یک عطر را انتخاب کرده و فکر میکنند که این بهترین انتخاب است. در حالیکه اشتباه میکنند. خرید عطر روندی زمان بر است و شما باید برای آن وقت کافی را در نظر بگیرید.
کلام آخر
در بالا به معرفی ویژگی ها و معیارهای خرید عطر مردانه پرداختیم. در انتها دوباره تاکید می کنیم که برای خرید عطر مناسب، باید زمان بگذارید؛ مطمئن باشید که گزینه های متنوعی پیش روی شما قرار خواهد داشت. امیدواریم که شما بتوانید با نکات گفته شده، بهترین انتخاب برای خود یا عزیزان خود داشته باشید.